Ik wil iets melden

Is er bij jou op de club iets aan de hand? Of in je directe omgeving? Heb je een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt en heb je behoefte aan een gesprek? Dat kan! Wij zijn er voor jou. Als je iets ziet of meemaakt dat niet kan, of je twijfelt of bepaald gedrag oké is: praat erover of meld het, altijd!

Waar?

Naar infographic - Ik wil iets melden

Je hebt verschillende mogelijkheden:

Vertrouwenscontactpersoon van je eigen club – als jouw club een vertrouwenscontactpersoon heeft, vind je zijn of haar contactgegevens op de clubwebsite of in het clubblad.

Vertrouwenscontactpersoon van de Atletiekunie

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Jarmilla van Stralen Jarmilla van Stralen
Thomas Rooijakkers Thomas Rooijakkers
Mandy_N2 Mandy Nagengast

Centrum Veilige Sport Nederland (onderdeel van NOC*NSF)

Anoniem bericht inspreken via Speakup

Chat anoniem via FIER (open van 16:00u tot 06:00u)

Bel de politie bij seksuele intimidatie of misbruik en bij acute bedreigende situaties (0900 – 8844). Kortgeleden aangerand of verkracht? Bel het Centrum Seksueel Geweld (0800 – 0188).

Bestuursleden en begeleiders (bijv. trainers en verzorgers zoals fysiotherapeuten) van sportverenigingen zijn verplicht om vermoedens van seksuele intimidatie te melden aan de Atletiekunie of aan het Instituut Sport Rechtspraak ISR. Met het Centrum Veilige Sport (CVSN) kan men sparren over te nemen acties en ondersteuning in het netwerk. Dat hebben de sportorganisaties aangesloten bij NOC*NSF afgesproken in de Blauwdruk Seksuele Intimidatie. Alle bestuurders en begeleiders hebben een meldplicht, alle andere leden van een vereniging hebben een meldverantwoordelijkheid. Het doel is dat we als sport niet wegkijken, het incident serieus nemen en altijd opvolging geven aan een vermoeden of een melding.

Zoek je praktische tips voor preventie? Ga dan naar Actieplan voor jouw club.

Samen zorgen we voor een veilige, eerlijke en plezierige sportomgeving voor iedereen!