Trainersbegeleiding op de club

Het verzorgen van goede trainingen aan enthousiaste atleten is dé core business van elke vereniging.

Dit vraagt om voldoende gemotiveerde trainers die het verschil maken bij jou op de club. De droom van elke vereniging is om voldoende kwalitatieve trainers in huis te hebben. Die droom kan je vanaf nu waarmaken! Hoe? Met trainersbegeleiding op de club!

Bij steeds meer clubs is het besef doorgedrongen dat trainersbegeleiding, nu en in de toekomst, een cruciale rol speelt. Je hebt als club veel baat bij een vitale ledenorganisatie: betere trainers, meer sportplezier, een ontwikkelgericht klimaat, tevreden ouders en een betere sfeer op de club!

Hoe zit het op jouw vereniging? Wat is de meerwaarde van Trainersbegeleiding op jouw club?

Stappenplan trainersbegeleiding

Hoe zorg je dat je op jouw vereniging niet alleen je trainers bij elkaar haalt, maar ze ook echt verder helpt in hun ontwikkeling? Maak werk van het begeleiden en opleiden van trainers bij jouw vereniging en zet Trainersbegeleiding bij de eerstvolgende bestuursvergadering op de agenda. Zo, de eerste stap is gezet: je bent draagvlak aan het creëren binnen de club! Ga dan verder met de mogelijkheden uit het aanbod:

  • Scholing 4 inzichten over trainerschap. zie hieronder voor meer informatie.
  • Bekijk de drieklapper

4 inzichten over trainerschap

Met één workshop krijg je als trainer handvatten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. Je kunt je eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren.

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn vier belangrijke kernkwaliteiten voor trainers en coaches.

Als vereniging kun je de scholing ‘4 inzichten over trainerschap’ aanvragen. Hier brengen jouw trainers de sterke én ontwikkelbare punten in kaart en reflecteren ze op de eigen rol als trainer. Ze leren daardoor hoe ze de kwaliteiten het beste kunt inzetten, ook in lastige situaties. Een voorbeeld hiervan is het aanspreken van sporters op hun gedrag, of sporters meer verantwoordelijkheid te geven tijdens een training waardoor ze zullen groeien als sporter en als mens.

De scholing is geschikt voor elke individuele trainer die openstaat voor persoonlijke groei. Omdat je reflecteert op je eigen handelen, kunnen ook ervaren trainers zich tijdens deze sessie weer verder ontwikkelen in hun rol.

Deelname

  • Doelgroep: gevorderde en startende trainers, die aantoonbare ervaring hebben met het geven van trainingen.
  • Licentiepunten: licentiehouders ontvangen 2 licentiepunten bij deelname.
  • Deelname: om deze scholing te volgen zijn er 2 mogelijkheden:
  1. Je vraagt als club de scholing aan (maximaal 20 deelnemers). Stuur een mail naar opleidingen.
  2. Je meldt je individueel voor de scholing aan. Inschrijven kan hier.