DAS Juridische adviesdesk

Sportverenigingen hebben regelmatig te maken met juridische vragen. De Atletiekunie wil daarbij graag ondersteunen.

Met veel plezier bieden wij de DAS Juridische Adviesdesk voor de Sport. Verenigingen, loopgroepen en wedstrijdorganisatoren die lid zijn van de Atletiekunie kunnen hiervan gratis en onbeperkt gebruikmaken.

Wanneer schakel je de Adviesdesk in?

Je kunt telefonisch of per mail jouw juridische vragen stellen aan de specialisten van DAS. Heb je bijvoorbeeld een vraag over een besluit van de gemeente? Of overweeg je een trainer in dienst nemen en heb je vragen over de arbeidsovereenkomst? Is er een geschil met de beheerder van je sportaccommodatie? Een sponsor komt zijn verplichtingen niet na? Zowel preventief als bij een geschil kun je contact opnemen met de Adviesdesk.

Wat biedt de Adviesdesk?

De gratis dienstverlening bestaat uit eerstelijns juridisch advies. Dat betekent dat alle juridische vragen mondeling of per mail worden beantwoord. Kan de advisering redelijkerwijs niet meer telefonisch of per mail worden gedaan, dan helpen we je graag verder voor een vaste prijs (‘fixed fee’). Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bestuderen of opstellen van stukken.

Je weet waar je aan toe bent!

Met de vooraf afgesproken vaste prijzen weet je precies waar je aan toe bent en word je achteraf niet geconfronteerd met onverwachte kosten. Soms is het vooraf bepalen van een vaste prijs niet mogelijk. In dat geval helpen de juristen van DAS je graag verder tegen een gereduceerd uurtarief.

Hoe kun je de Adviesdesk bereiken?

  • Website
    Telefoon: +31 (0) 20 651 7666
  • E-mail
    De DAS Juridische Adviesdesk voor de Sport is bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:30 uur.