Gezonde sportkantine

De Atletiekunie en Teamfit (een werkwijze van JOGG), ondersteund door NOC*NSF, gaan samen voor een gezondere sportomgeving binnen de atletieksport. Dit gebeurt samen met gemotiveerde atletiekclubs, vrijwilligers, ouders, experts en partners. Hierbij wordt ingezet op gezonder voedingsaanbod, een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik.

De sportomgeving van jouw club gezonder?

Tien praktische tips over voeding, alcohol, rookvrij en beleid voor jouw sportomgeving.

Wil je jouw vereniging gezonder maken? Dan biedt JOGG-Teamfit uitkomst. In deze video laten ze zien op welke manier je hiermee aan de slag kunt gaan als vereniging en hoe een van de JOGG-Teamfit coaches je hierbij kosteloos begeleidt. Bekijk de JOGG-Teamfit website en meld je aan!

Kosteloos een JOGG-Teamfit coach op bezoek

Atletiekclubs die zich aansluiten bij JOGG-Teamfit krijgen kosteloos een JOGG-Teamfit coach op bezoek. Deze kijkt samen met jou welke stappen de vereniging wil zetten naar een gezondere sportomgeving. De JOGG-Teamfit coach helpt bij het organiseren van een gezonder aanbod volgens de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum en adviseert bij het rookvrij maken van het sportterrein, op basis van de aanpak van de Rookvrije Generatie. Voor de stappen naar een verantwoord alcoholbeleid, maakt de JOGG-Teamfit coach gebruik van de richtlijnen voor alcohol en sport.

Sinds begin 2021 gaat de vereniging aan de hand van challenges aan de slag met het stap voor stap gezonder maken van de accommodatie. Hiervoor is een online omgeving 'Mijn Teamfit' beschikbaar. Als vereniging kan je de voortgang bijhouden op de drie thema's, om uiteindelijk topprestaties te behalen met de bijbehorende badges voor in de kantine. Voordat je hiermee aan de slag gaat, heb je altijd eerst persoonlijk contact met de JOGG-Teamfit coach. Enthousiast geworden? Bekijk de JOGG-Teamfit website en meld je aan!

Laat je in deze video inspireren door AC Tion uit Enschede. Zij hebben al heel mooie stappen gezet!