Mastenkeuring

Overweegt jouw vereniging ledsportveldverlichting aan te schaffen? Laat dan altijd de masten keuren! Zodoende weet je of de masten sterk genoeg zijn om het (extra?) gewicht van de ledverlichting te dragen.

Vanwege twee recente incidenten met geknikte of omgevallen lichtmasten rondom sportvelden, doen NOC*NSF en de bonden een oproep tijdig en regelmatig de lichtmasten bij jou op de club te onderwerpen aan een zogenaamde 3D-stabiliteitsmeting. Het bestuur van een vereniging heeft hiertoe een zorgplicht en is aansprakelijk in geval van een incident.

Het grote voordeel van een mastenkeuring is dat het keuringsbedrijf een levensduurverwachting afgeeft én gedurende die periode de masten bij hen verzekerd zijn. Bij een eventuele schade kan je dan een beroep doen op de afgegeven waarborg. Meer hierover lees je op de website van onze partner Sportstroom: www.sportstroom.nl/mastenkeuring

Aanbieding mastenkeuring

In samenwerking met de Atletiekunie en het grootste keuringsbedrijf van Nederland (Normec Reilux) doet Sportstroom een aanbieding om masten te keuren voor € 140,- excl. BTW per mast. De masten worden gekeurd op basis van de aanwezige verlichtingsarmaturen.

De kosten van de keuring kunnen voor 20% worden opgevoerd in de BOSA-regeling.

Ben je geen eigenaar van de masten, omdat de gemeente dat is? Dan is het advies hierover met de gemeente in overleg te gaan.

Aanvraag keuring

Wil je gebruik maken van het aanbod van Sportstroom, mail dan de volgende gegevens naar [email protected]

  • Naam van de club
  • Naam contactpersoon + mailadres + 06-nummer
  • Aantal te keuren masten
  • Als er sprake is van masten met conventionele verlichting, vermeld dan ook het aantal armaturen (= lampen) per mast

Vervolgens neemt het keuringsbedrijf contact met je op om de keuring in te plannen.

Heb je verder nog vragen, neem dan rechtstreeks contact op Sportstroom of met Romy Stokkingreef, projectmedewerker accommodatiezaken Atletiekunie.