Wedstrijdadministratiesysteem

Zodra de wedstrijd is aangemaakt in Volta, kun je verder werken in het wedstrijdadministratiesysteem. Je hoeft niet te wachten tot de kalendercoördinator de wedstrijd heeft gekeurd. De twee erkende wedstrijdadministratiesystemen zijn Atletiek.nu en Seltec (Track & Field, TAF). Organisaties zijn altijd vrij in hun keuze voor het wedstrijdadministratiesysteem, ongeacht het type baanwedstrijd.

Software

Bij het aanmaken of afronden van wedstrijden in Volta, kunnen wedstrijdorganisaties kiezen welke wedstrijdadministratie software zij gebruiken. Na het indienen van de wedstrijd in Volta, wordt de informatie doorgestuurd naar de gekozen administratie software. Er is een koppeling met Seltec (LAnet3) en er wordt gewerkt aan een koppeling met Atletiek.nu.

Belangrijke links

  • Kijk op de WIKI voor de downloadlink van TAF, het software programma van Seltec. Op deze pagina zijn ook alle handleidingen te vinden
  • Atletiek.nu

Veelgestelde vragen

Waaraan moet een software pakket voldoen om te gebruiken bij wedstrijden?

Wedstrijden die via Volta worden aangemaakt, voldoen aan een aantal kwaliteitsvoorwaarden die wij aan wedstrijdadministratie software stellen.

Deze voorwaarden zijn:

  • mogelijkheid tot controle op wedstrijdlicentie;
  • delen van uitslagen met de Atletiekunie uitslagendatabase voor ranglijsten en statistieken;
  • voldoen aan de eisen van het wedstrijdreglement.
Wat is het verschil tussen Volta, LAnet3 en TAF?

Volta

Voor het aanmaken van je wedstrijd begin je altijd in Volta. In Volta maak je je wedstrijd aan. Hierbij geef je o.a. op wanneer de wedstrijd is, in welke periode je in kunt schrijven en welke onderdelen en categorieën tijdens je wedstrijd beschikbaar zijn. Vervolgens wordt de informatie doorgestuurd naar de gekozen administratie software en keurt de kalendercoördinator je wedstrijd. Er is een koppeling met Seltec (LAnet3) en er wordt gewerkt aan een koppeling met Atletiek.nu.

LAnet3

Als je voor Seltec als wedstrijdadministratie hebt gekozen, dan kan je naar LAnet3 (lanet3.nl) nadat je wedstrijd is aangemaakt. Hier staat je wedstrijd klaar met de gegevens die je in Volta hebt ingevuld en kan je de overige gegevens invullen zoals inschrijfgeld, tijdschema, enzovoort.

Een atleet die zich wil inschrijven voor een wedstrijd drukt op de link 'inschrijven' op de wedstrijdkalender en komt dan direct op de website waar je je kan inschrijven.

TAF

Track and Field (TAF) is het software programma van Seltec waar je je wedstrijd daadwerkelijk in uitvoert. Je download de inschrijfgegevens van LAnet3 naar TAF en voert de wedstrijd in TAF verder uit.

Uitslagen en deelnemerslijst

Als je de wedstrijd in de wedstrijdkalender selecteert, kun je de uitslagen, het tijdschema en de deelnemerslijst van de wedstrijd vinden.

Welk wedstrijdadministratiesysteem wordt aangeraden?

Beide softwareprogramma’s hebben hun eigen sterke kanten. Het is aan de gebruiker om te bepalen welke systeem de voorkeur heeft. De twee voornaamste verschillen zijn de volgende.

  1. Het systeem van Seltec is volledig kosteloos beschikbaar
  2. Het systeem van Atletiek.nu is volledig online en alle processen van de wedstrijd kunnen binnen de pagina van Atletiek.nu worden geregeld.

Vanuit wedstrijd inhoudelijke uitvoer perspectief is er geen voordeel door één van beide partijen te kiezen.

Ik heb mijn wedstrijd aangemaakt in Volta maar de wedstrijd verschijnt niet in Atletiek.nu, hoe komt dit?

Dit klopt. Momenteel is er alleen een koppeling van Atletiek.nu naar Volta. Dat betekent dat je je wedstrijd wel aan kunt maken in Atletiek.nu en deze kan insturen naar Volta, maar dat je niet in Volta de wedstrijd aan kunt maken om vervolgens verder te gaan in Atletiek.nu. We werken aan de koppeling om dit mogelijk te maken. Als je met Atletiek.nu werkt, dan zal je in Atletiek.nu moeten starten met het aanmaken van de wedstrijd.

Overige vragen of opmerkingen

  • Vragen of opmerkingen over Seltec mail naar Seltec support.
  • Vragen of opmerkingen over atletiek.nu mail naar Atletiek.nu.
  • Vragen over Volta of een andere wedstrijd specifieke vraag mail naar wedstrijdsport.