Aanvragen World Rankings Competition label - baanwedstrijden

Atleten die aan internationale toernooien mee willen doen, kunnen zich alleen kwalificeren met prestaties die zijn behaald op een World Rankings Competition (WRC) wedstrijd. Een overzicht van alle wedstrijden met het WRC-label is te vinden op de WA Global Calendar. Dit label is ook te vinden als je naar wedstrijden zoekt op de wedstrijdkalender van de Atletiekunie. Ook wereld- en Europese records worden alleen toegekend op World Rankings Competition wedstrijden.

In Nederland meldt de Atletiekunie alle Nederlandse kampioenschappen voor senioren, U20 en U18, en de Track & Field series-wedstrijden aan op de World Athletics Global Calendar. Wedstrijden met een WA of EA label zijn automatisch aangemeld op de Global Calendar. Tot slot worden ook poulewedstrijden van de senioren en U20 & U18-competitie aangemeld.

Om het niveau van wedstrijden met het WRC-label te waarborgen, bestaat het World Athletics Referee Education and Certification System (WARECS). Organisatie die hun wedstrijd aan willen melden op de Global Calendar, zullen scheidsrechters met de internationale aantekening National Athletics Referee (NAR) moeten hebben. Scheidsrechters van CWO-niveau kunnen zich via de Atletiekunie aanmelden voor de e-learning. Meer informatie over het aanmelden vind je hier.

Naast de wedstrijden die de Atletiekunie op de Global Calendar plaatst, kunnen organisaties ook zelf een aanvraag indienen voor de Global Calendar. Dit is mogelijk via het onderstaande formulier. De aanvraag voor een WRC-label kost € 50,- per wedstrijd en moet 60 dagen voor aanvang van de wedstrijd worden ingediend bij World Athletics. De Atletiekunie zal in samenwerking met de afdeling topsport de aanvraag beoordelen, voordat deze op de Global Calendar wordt aangemeld. Facturatie voor de aanvraag vindt plaats nadat de wedstrijd heeft plaats gevonden.

Het Volta ID is te vinden door jouw wedstrijd te selecteren op www.atletiek.nl/wedstrijdkalender, of door in te loggen op Volta met jouw organisatie gegevens.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.