Aanvragen World Rankings Competition label - baanwedstrijden

World Athletics (WA) houdt de WA Global Calendar bij van alle wedstrijden die een World Athletics label toegekend hebben gekregen. Een label betekent dat atleten ranking punten kunnen verdienen op deze wedstrijden. Atleten die zich willen kwalificeren voor internationale toernooien kunnen dit alleen doen op wedstrijden met een label van WA. Ook Wereld- en Europese records worden alleen toegekend op World Rankings Competition wedstrijden.

Soorten labels

WA geeft wedstrijden op de kalender een categorie mee. Het WRC label is categorie F. Er zijn ook hogere categorieën mogelijk, die hebben allemaal weer een eigen eisenpakket voor toekenning. Meer informatie hierover bij de downloads van WA. (Book C 1.3 en verder)

Welke wedstrijden

Alle wedstrijden die een label hebben, zijn terug te vinden op de wedstrijdkalender van de Atletiekunie met het logo van het WRC label.

De Atletiekunie meldt de volgende wedstrijden standaard aan:

  • Nederlandse kampioenschappen senioren, U20 en U18
  • Track & Field series wedstrijden
  • Poule- en finale wedstrijden competitie senioren en U18 & U20

Organisaties kunnen zelf ook een wedstrijd aanmelden voor het WRC label, categorie F. Een NAR (National Athletics Referee) is verplicht op deze wedstrijden om het niveau van het WRC label te waarborgen.
Voor het aanvragen van het WRC label vul je onderstaand formulier in. De kosten voor een WRC label zijn €50 per wedstrijd. Een aanvraag moet 60 dagen voor aanvang van de wedstrijd worden ingediend. Indien korter neemt WA de aanvraag niet in behandeling.

NAR

World Athletics werkt met het WARECS. (World Athletics Referee Education and Certification System). Zoals hierboven beschreven is een NAR nodig voor een WRC label wedstrijd. Iedereen die ervaring heeft op wedstrijden van tenminste competitie niveau, kan zich hiervoor aanmelden. Meer informatie hierover bij opleidingen.

Organisatie moet lid zijn van de Atletiekunie
Dit emailadres is zichtbaar op de WA calender
Het Volta ID is te vinden door jouw wedstrijd te selecteren op www.atletiek.nl/wedstrijdkalender, of door in te loggen op Volta met jouw organisatie gegevens.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.