Competitiewedstrijden

De competitie is de grootste breedtesportactiviteit op de baan binnen de atletiek in Nederland. Het is toegankelijk voor alle atleten met een wedstrijdlicentie in de categorie U14 en ouder. Jaarlijks nemen ruim 1400 ploegen verdeeld over ongeveer 175 clubs deel aan de competitie.

Wat is de competitie en voor wie?

De competitie is een combinatie van wedstrijden waarbij verenigingen strijden in ploegen voor de titel van beste ploeg in de betreffende categorie. Voor de U16 en U14 junioren, U20/U18 en voor de senioren staan drie voorrondes op het programma. Voor de masters zijn dit er twee. Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de U16/U14 competitie.

Lees meer
Aanmelden en poule-indeling

Van december 2023 tot en met 7 januari 2024 is de inschrijving voor het nieuwe competitiejaar open. Aanmelden gebeurd via Volta. Tot deze datum is er voor elke ploeg een gegarandeerde plek beschikbaar. Na sluitingsdatum van de inschrijving is het tot en met 1 maart mogelijk om mutaties door te voeren. Ook dit gebeurt via Mijn Volta. Bij wijzigingen kun je denken aan het aan- of afmelden van ploegen of het vormen van combi-teams. In deze periode is het helaas niet altijd mogelijk om nieuwe aanmeldingen toe te laten of in de gewenste poule te plaatsen. Is de datum van 1 maart verstreken en wil je als club toch nog een wijziging doorgeven? Dat kan, maar dat is dan niet meer kosteloos. Ploegen die ná 1 maart worden afgemeld worden 100% doorbelast aan verenigingen.

Lees meer
Competitiedata 2024

Poule indeling is hier te vinden: Competitie poule indeling 2024

Lees meer
Vaste tijdschema's

Voor diverse competitiewedstrijden zijn vaste tijdschema's opgesteld. Clubs die een competitiewedstrijd organiseren, zijn verplicht deze tijdschema's te gebruiken. Wanneer een accommodatie niet toereikend is mag er, met toestemming van de competitieleiding, afgeweken worden van het vaste tijdschema.

Lees meer
Competitiecoördinatoren

De competitie wordt landelijk (NK Teams /1e en 2e divisie/ masters) gecoördineerd door Femke Luijten. Bij de organisatie van de competitie voor alle junioren en de 3e divisie wordt het bondsbureau ondersteund door de competitiecoördinatoren.

Lees meer
Competitie Wedstrijd Official

Na het basisniveau Basis Wedstrijd Official (BWO) kun je Competitie Wedstrijd Official (CWO) worden. Dit niveau biedt ruimte voor officials met de ambitie om op grotere wedstrijden, zoals competitiewedstrijden, actief te zijn of door te willen groeien naar Nationaal Wedstrijd Official (NWO).

Lees meer