World Ranking Competition label - wegwedstrijden

World Athletics (WA) kent een World Rankings Competition (WRC) label. Atleten die aan internationale toernooien mee willen doen, kunnen zich alleen kwalificeren met prestaties die zijn behaald op een World Rankings Competition-wedstrijd uit de WA Global Calendar. Ook wereld- en Europese records worden alleen toegekend op World Rankings-wedstrijden. Nederlandse records kennen een verkorte aanvraagprocedure bij een WRC label wedstrijd.

De Atletiekunie meldt alle Nederlandse kampioenschappen op de weg aan op de World Athletics Global Calendar. Wedstrijden met een ander WA , AIMS of EA label zijn automatisch aangemeld op de Global Calendar.

Bij een World Ranking Calendar (WRC) label is de organisatie verantwoordelijk om te beschikken over Atletiekunie gekwalificeerde officials. Daarnaast is een parcoursmeting verplicht.

Naast de wegwedstrijden die de Atletiekunie op de Global Calendar plaatst, kunnen organisaties ook zelf een aanvraag indienen voor de Global Calendar. De aanvraag voor een WRC-label kost € 50,- per wedstrijd en moet 60 dagen voor aanvang van de wedstrijd worden ingediend bij World Athletics. De Atletiekunie zal in samenwerking met de afdeling topsport de aanvraag beoordelen, voordat deze op de Global Calendar wordt aangemeld. Facturatie voor de aanvraag vindt plaats nadat de wedstrijd heeft plaats gevonden.

Wil je een WRC-label aanvragen voor jouw wegwedstrijd? Vul dan onderstaand formulier in.

Een gecertificeerd parcours is een voorwaarde voor een label. Indien nee vraag hem aan via onze website.
Knip en plak de link van hardlopen.nl hier

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.