Bijscholing Running bootcamp

Bootcamp betreft een gevarieerde training waarin je gehele lijf qua actie aan bod komt. Met als doel je als hardloper sterker, leniger en dus sneller te maken. Ook gaat je uithoudingsvermogen met grote stappen vooruit. Running bootcamp is in groepsverband, net zoals je trainingen bij jouw eigen club op de baan of in het bos. Een training bestaat net zoals nu uit een warming up van inlopen en losmakende oefeningen. Daarna ga je aan de slag met bijvoorbeeld kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen. Alles komt aan bod. Uiteraard niet alles in één training, er wordt ook hardgelopen.

Wat leer je in deze bijscholing?

Na het volgen van deze bijscholing kan je op jouw niveau je training op een hele andere wijze combineren dan die je is aangeleerd. Je kunt een training combineren door het toevoegen van trainingselementen uit andere disciplines. Hierdoor is het mogelijk een loper in een kortere tijd sterker en sneller te maken.

Voor wie?

Iedereen kan de bijscholing volgen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen snelle en minder snelle lopers. De groep blijft in zijn geheel bij elkaar. Je traint op je eigen niveau en intensiteit. De sessie is gebaseerd op de trainersopleiding op niveau 3. Enig inzicht in trainingsleer en schema's is een pré, maar geen vereiste.

Hoe ziet het programma eruit?

De bijscholing* duurt een dagdeel en is als volgt ingedeeld:

  • 30 minuten: verkenning van de doelgroep (voorstellen/leerwensen)
  • 30 minuten: theorie
  • 90 minuten: praktijkgedeelte
  • 30 minuten: pauze of lunch en tijd voor het stellen van vragen
  • 15 minuten: afsluiting

* Trek je sportkleding aan!

Er is ook een verdiepingsbijscholing van Running Bootcamp. Hier wordt meer ingegaan op de theorie achter Running Bootcamp en duurt 2 dagdelen (circa 6 uur).

Kosten en licentiepunten

€ 30 per persoon, voor leden van de Atletiekunie* met een geldige trainerslicentie
€ 40 per persoon, voor leden van de Atletiekunie*
€ 60 per persoon, voor niet leden
Het moment van inschrijving bepaalt voor welk tarief je in aanmerking komt.
*Onder leden van de Atletiekunie verstaan we leden via de verenigingen en aangesloten loopgroepen.

De betaling (alleen mogelijk via iDEAL) vindt plaats bij doorgang van de bijscholing en je ontvangt op dat moment de link om de deelnemersbijdrage te betalen.

Deelname aan deze bijscholing levert 2 licentiepunten op niveau 3 op voor licentiehouders voor een dagdeel (ca. 3 uur).
Deelname aan de verdiepingsbijscholing levert 4 licentiepunten op niveau 3 op voor licentiehouders voor een 2 dagdelen (ca. 6 uur).

Voor het complete opleidingsaanbod klik hier. Heb je vragen over de bijscholing "running bootcamp"? Mail Monique Wieskamp.