Bijscholing Startcommissaris

Als startcommissaris ga je na het volgen van de bijscholing aan de slag op eenvoudige wedstrijden. De startcommissaris heeft een goed inzicht in de procedures rond de start en heeft aandacht voor de voorbereiding van de wedstrijd, voor de organisatie tijdens de wedstrijd en voor de start zelf. Aan het eind van de opleiding weet je hoe je een goede start organiseert en hoe je hier invloed op hebt. De procedure loopt als een rode draad door de bijscholing.

Inschrijven of aanvragen 

Ben jij lid van een atletiekvereniging en wil je je inschrijven voor een cursus Jurylid Algemeen? Laat dit weten via de interesselijst.

Ben jij jurycoördinator en wil je de bijscholing Jurylid Algemeen aanvragen voor jouw vereniging? Bij voldoende interesse kan een vereniging de bijscholing zelf organiseren. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Dien het aanvraagformulier uiterlijk 4 weken voor aanvang van de bijscholingsdag in.

Opleider

De vereniging zorgt voor een opleider die voldoet aan één van de volgende eisen: hij/zij is NWO starter, voormalig NWO starter met toestemming van de Atletiekunie of (voormalig) CWO of NWO Scheidsrechter of wedstrijdleider. Als binnen de vereniging niemand is die aan deze eisen voldoet, neem dan contact op met Romy Stokkingreef. Hij helpt bij het vinden van een geschikte opleider. In dit geval is de vereniging verantwoordelijk voor de vergoeding van de reiskosten.

Aanvraagprocedure bijscholing

De bijscholing kan intern voor leden georganiseerd worden of opengesteld worden voor leden van andere verenigingen. In beide gevallen komt de cursus online op de website. Is de cursus alleen bedoeld voor eigen leden dan staat dit vermeld onder het kopje "informatie". Geïnteresseerden schrijven zich rechtstreeks in via de inschrijflink. Let op: bij inschrijving moet je in het bezit zijn van een geldig Atletiekunie-lidnummer en je hebt minimaal de cursus Jurylid Algemeen (60) of de opleiding Starter (30) gevolgd.

Als de bijeenkomst is bijgewoond, dan ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname van de Atletiekunie.

Downloads

Kwalificatieprofiel startcommissaris Download