Jeugdvisie Atletiekunie

Trainers spelen een grote rol in het plezier dat de jeugd beleeft aan atletiek en zijn van grote invloed op het ontwikkelen van hun vaardigheid. Zij zijn degenen die zorgen voor een veilige en ontwikkelingsgerichte omgeving waarin een jonge sporter tot bloei kan komen. Goede, bevlogen, jeugdtrainers zorgen voor de juiste balans voor ieder kind.

Er is meer te winnen met jeugdatletiek. Hoe kun je dat doen?

Alle activiteiten vanuit de Atletiekunie zijn gebaseerd op de Jeugdvisie en de Leerlijnen jeugdvisie. In de leerlijnen wordt per onderdeel (lopen, springen, werpen) aangegeven hoe er binnen de verschillende leeftijdscategorieën naar de eindvorm van het onderdeel gewerkt wordt. Wil je concreet aan de slag met de Jeugdvisie? Volg dan één van de scholingen voor jeugdtrainers.

De jeugdvisie is gebaseerd op zes pijlers. Elke pijler geeft praktische tips hoe het toe te passen in de praktijk. De pijlers zijn:

  • Zelfstandigheid: regie overdragen; de jeugd op weg naar zelfstandigheid en verantwoordelijkheid!
  • Succesbeleving: iedereen voelt zich een winnaar!
  • Structuur: duidelijkheid geeft veiligheid en ruimte!
  • Focus op ontwikkeling: eerst leren, dan winnen!
  • Samen: samen aan individuele sport doen!
  • Veelzijdige basis: eerst handig bewegen om beter te leren ‘atletieken’!

Heb je vragen over de jeugdvisie of scholingen voor jeugdtrainers? Neem dan contact op via [email protected].

"Atletiek past ook bij jou. Je ontdekt bij ons op de vereniging samen met leeftijdsgenootjes de veelzijdigheid van jeugdatletiek. We laten je stap voor stap meegroeien in atletiek. Samen met leeftijdsgenoten en een inspirerende coach de trainingen en wedstrijden beleven. De successen en het verlies te delen. Steeds hoger, verder of sneller, dat is het mooie aan deze sport. Zo kan je jezelf en anderen blijven uitdagen en verbeteren vanuit jouw eigen kracht".

Atletiekunie