Handleiding trainerslicentie aanvragen

Het aanmelden voor een opleiding en het aanvragen en verlengen van een trainerslicentie gebeurt via Mijn Volta. Je kan inloggen in Mijn Volta met jouw lidnummer en wachtwoord. Hier vind je een overzicht van de gevolgde opleidingen en, in het geval van een trainerslicentie, de behaalde licentiepunten.
 

Mijn Volta

Indien je nog geen Mijn Volta-account hebt, klik dan op “Login aanvragen”.

Je vult je Atletiekunie lidnummer in en klikt op de tekst “Registreren”. Er wordt dan een e-mail gestuurd met een link om een login aan te maken.

Ben je je lidnummer vergeten? Druk dan op de tekst ‘Lidnummer vergeten?’. Vul vervolgens jouw gegevens in en wij sturen een e-mail met jouw lidnummer en link om een login aan te maken.

Hoe vraag ik een trainerslicentie aan?

Als je in het bezit bent van een diploma van de Atletiekunie, dan kun je een trainerslicentie aanvragen. De blauwe knop ‘Vraag licentie aan’ is dan beschikbaar. Klik op deze knop en kies de licentie type die je wilt aanvragen. De licentie komt in beeld en vervolgens kan je deze aanvragen. Op dat moment krijgt de Atletiekunie jouw licentieaanvraag binnen en neemt deze in behandeling. Je ontvangt een e-mail wanneer je licentie is goedgekeurd en een aparte e-mail met betaallink om je licentie te betalen.

Let op!
Je kunt op basis van het certificaat Assistent Looptrainer 2 of Assistent Baanatletiektrainer 2 geen trainerslicentie aanvragen. In de huidige opleidingsstructuur kun je vanaf niveau 3 een trainerslicentie aanvragen.

Licentiepunten inzien

Als je inlogt in ‘Mijn Volta’, zie je 2 overzichten:

Licenties
Hier staat de actuele trainerslicentie en de licenties van voorgaande periodes. Klik je op de blauwe tekst “Trainerslicentie niveau” dan verschijnt er een overzicht met de behaalde licentiepunten van de desbetreffende periode. Dit kunnen scholingen zijn die door de Atletiekunie zijn georganiseerd of door andere organisaties.

Overzicht deelnames
Hier staan alleen scholingen die je bij de Atletiekunie hebt gevolgd.

Trainerslicentie verlengen

Een trainerslicentie kun je maximaal 3 maanden voordat de licentie afloopt verlengen. Je krijgt hierover een bericht. In “Mijn Volta” is de knop “Verlenging aanvragen” beschikbaar. Klik op deze knop als je jouw trainerslicentie wilt verlengen. Bij voldoende licentiepunten keurt de Atletiekunie jouw verzoek goed en is je trainerslicentie verlengd. Zodra de verlenging van de trainerslicentie is goedgekeurd, ontvang je een e-mail met bevestiging van goedkeuring en een aparte e-mail met een betaallink om je licentie te betalen.