Assistent Baanatletiektrainer 2

ABAT2
Vorige

De opleiding Assistent Baanatletiektrainer 2 (ABAT2) is een interne opleiding van vijf workshops Een vereniging kan de opleiding zelf aanbieden op de eigen accommodatie.

Let op: als Assistent Baanatletiektrainer 2 sta je niet zelfstandig voor de groep.

De opzet 

De opleiding Assistent Baanatletiektrainer 2 leidt assistenten op die deeltaken van de trainer overnemen om zo de belasting voor de trainer te verminderen. Deelnemers zijn minimaal 15 jaar oud, verder zijn er geen instroomeisen aan deze opleiding verbonden. Het accent van de opleiding ligt op het pedagogisch en didactische deel. Techniek is niet de rol en verantwoordelijkheid van de assistent trainer, maar van de hoofdtrainer. De assistent ondersteunt slechts.

De opleiding bestaat uit vijf workshops. Alle workshops zijn opgebouwd uit een uur theorie en 1,5 uur praktijk. De e-learning module 'Sportplezier en Veiligheid, de basis', wordt als basis gebruikt. Iedere workshop maakt de deelnemer een deel van de e-learning 'Sportplezier en Veiligheid' als huiswerk (ongeveer een half uur per keer). Daarnaast krijgt de deelnemer ter voorbereiding op een workshop een leertekst. Voorafgaand aan de eerste workshop dient de deelnemer al met blok één van de e-learning te starten als huiswerk (tijdsduur ca half uur).  

Zorg ervoor dat de workshops elkaar binnen een tijdsbestek van 2 (max 3) weken opvolgen. Dit betekent dat er tussen de startdatum en de einddatum maximaal drie maanden zit. 

Voorwaarden opleider

Om de kwaliteit van de interne opleidingen te waarborgen, heeft de Atletiekunie een aantal eisen opgesteld. Een bevoegde opleider voldoet aan minimaal één van de onderstaande eisen:

  • Gediplomeerd Atletiektrainer niveau 3 of 4  (JAT3, PAT3, AT3, BBAT3, PBAT4)
  • Trainer met kwalificatie PvB 3.1 Training geven
  • Gekwalificeerd Praktijkbegeleider in de Sport
  • Opleider van de Atletiekunie (KSS)

D​e vereniging of loopgroep moet aangesloten zijn bij de Atletiekunie.

Kosten en inschrijven

Voor gebruik van materialen, E-learning, registratie in Volta en overhead wordt bij de vereniging een bedrag van €25,00 per deelnemer in rekening gebracht. Voor niet-leden bedraagt het  €37,50 per deelnemer. De organiserende vereniging ontvangt een totaalfactuur. De eventuele kosten voor de opleider, accommodatie en koffie komen voor rekening van de organiserende vereniging. De organiserende vereniging maakt zelf betalingsafspraken met eventuele deelnemers van andere verenigingen.

Meer informatie over de ABAT2 vind je in de informatiefolder.

Inschrijfformulier

Na verzending van het inschrijfformulier ontvang je een bevestiging van je inschrijving per mail. Zodra wij je inschrijving hebben verwerkt sturen we je een inlog voor de E-learning en ontvang je de handleiding en de powerpoints ter ondersteuning van het geven van deze opleiding Assistent Baanatletiektrainer 2.

Alle ingeplande opleidingen vind je in de agenda. Voor vragen kun je contact opnemen met Tom Froon van de afdeling breedtesport.