Assistent Looptrainer 2

ALT2
Vorige

De cursus Assistent Looptrainer 2 (ALT2) is een korte interne cursus van drie workshops van 2,5 uur met aanvullende opdrachten die in de eigen trainerspraktijk kunnen worden uitgevoerd. Een vereniging kan de cursus zelf aanbieden op de eigen accommodatie. Het doel van de cursus is assistenten opleiden die deeltaken van de trainer overnemen om zo de belasting voor de trainer te verminderen.

Let op: als Assistent Looptrainer 2 sta je niet zelfstandig voor de groep.

Cursisten
Deelnemers zijn  minimaal 15 jaar oud. Er zijn verder geen instroomeisen aan deze cursus verbonden. Na afloop ontvang je een certificaat voor het volgen van de cursus ALT2.

Voorwaarden opleider
Om de kwaliteit van de interne cursussen te waarborgen, heeft de Atletiekunie een aantal eisen opgesteld. Een bevoegde opleider voldoet aan minimaal één van de onderstaande eisen:

  • Gediplomeerd Looptrainer niveau 3 of 4 (LT3, BLT3, PLT4)
  • Gekwalificeerd Praktijkbegeleider in de Sport
  • Opleider van de Atletiekunie (KSS)

Daarnaast moet de vereniging of loopgroep aangesloten zijn bij de Atletiekunie.

Kosten
De kosten voor de vereniging voor aanmaak en verzending van de certificaten, het gebruik van de materialen en registratie bedragen €17,50 per cursist. Eventuele kosten voor de opleider, accommodatie, koffie etc. komen voor rekening van de organiserende vereniging.

Meer informatie over de ALT2 vind je in de informatiefolder.

Via het inschrijfformulier meld je jouw vereniging aan. Je kunt het formulier per mail sturen naar Sandra de Jonge. Na ontvangst van het inschrijfformulier ontvang je een bevestiging met blanco deelnemerslijst en de toolkit met het digitale lesmateriaal.

Totale opleidingsaanbod