Opleidingen

Vorige

Update 14 mei: het praktijkgedeelte van de cursussen op niveau 2 mag weer plaatsvinden

Goed nieuws: het praktijkgedeelte van de trainerscursussen assistent looptrainer 2 (ALT2) en assistent baanatletiektrainer 2 (ABAT2) mag vanaf vandaag weer opgestart worden. Voorwaarde is dat er wordt voldaan aan het sportprotocol. Geef je het praktijkdeel in de openbare ruimte dan is het belangrijk om de noodverordening van de plaatselijke gemeente te bekijken of de groepsgrootte af te stemmen met je gemeente. 

De ALT2 en ABAT2 cursus bestaat uit vijf workshops. Alle workshops zijn opgebouwd uit 1 uur theorie en 1,5 uur praktijk. Aangezien clubhuizen nog gesloten zijn kan de theorie alleen online gegeven worden (via bijvoorbeeld  Zoom of Teams). Hier lees je een good practice van Leiden Atletiek die begin april online gestart is met het theoriedeel. 

Had je je aanvraag voor ABAT2 of ALT2 al ingediend en ga je weer starten? Stuur dan een mail naar Sandra.dejonge@atletiekunie.nl met daarbij de data welke dagen je de workshops gaat geven. Ook voor vragen kun je bij haar terecht.


Heb jij passie voor atletiek en vind je het leuk om mensen beter te leren springen, werpen, lopen of wandelen? Wil je jeugd begeleiden? Of wil je weten hoe je atleten tijdens een wedstrijd coacht?

Wil je je trainerskwaliteiten vergroten of wil je je verder ontwikkelen als trainer/coach? Volg dan één van de trainersopleidingen van de Atletiekunie of KWBN. 

Wij bieden opleidingen aan op verschillende niveaus; voor de baanatletiek, loopsport en wandelsport.  De verschillende opleidingen en de doorstroommogelijkheden voor de baanatletiek en loopsport vind je in het doorstroommodel. De wandeltrainer opleidingen zijn te volgen via de KWBN.

Baanatletiektrainer

Assistent Baanatletiektrainer 2
Basis Baanatletiektrainer 3
Prestatie Baanatletiektrainer 4
Topcoach Atletiek

Looptrainer
Assistent Looptrainer 2
Basis Looptrainer 3
Prestatie Looptrainer 4