LVH04133

Terugblik Dag van de Atletiek 2024

Met af en toe een fikse hagelbui, maar verder alleen maar zon, plezier, focus, interesse, praatjes bij de koffie en clubfoto’s met Champ. Stuk voor stuk ingrediënten die ervoor hebben gezorgd dat er afgelopen zaterdag een topsfeer hing op Papendal tijdens de 18e editie van de Dag van de Atletiek.

Dank je wel!

Een dikke dank je wel aan de ruim 700 deelnemers die vanuit alle hoeken en gaten van Nederland naar Papendal kwamen, aan de workshopleiders die vol passie en enthousiasme hun kennis overdroegen, aan Thijs Wagenaar van YAAP, die jullie aan het denken heeft gezet over je groeimindset en die ervoor zorgde dat iedereen met een lach op zijn gezicht aan de dag begon.

LVH03798 Lars van Hoeven
LVH03806 Lars van Hoeven
LVH03749 Lars van Hoeven

Geniet nog even mee:

Hieronder vind je een terugblik in beeld van de 18e editie van de Dag van de Atletiek

Credits video:

  • Sven van den Nieuwendijk

De Atletiekbokaal gaat dit jaar naar AV SPRINT uit Breda

Atletiekvereniging SPRINT uit Breda organiseert al 26 jaar de Special KIDSdag. KIDS staat voor Kinderen Integreren Door Sport. Het begon ooit als een atletieksportdag tussen jeugdleden van AV SPRINT en de mytylschool, maar is inmiddels uitgegroeid tot een multisportdag. Op deze sportdag komen 400 kinderen met en zonder beperking en staat toegankelijkheid voorop. In gemengde groepjes maken zij kennis met maar liefst 40 sport- en spelactiviteiten. Door samen te sporten en te spelen wordt de integratie tussen kinderen met en zonder beperking bevorderd. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke 400 meter sprint.

Naast het inclusieve karakter van dit evenement is ook de intensieve samenwerking met externe partijen bijzonder. De organisatie van dit unieke Play Unified evenement ligt in handen van Special Olympics Nederland, AV SPRINT en Breda Actief, maar ook Special Heroes, Gemeente Breda, Rotary Breda, Uniek Sporten, speciaal onderwijs, basisscholen en diverse fondsen zijn betrokken. AV SPRINT heeft het kind centraal staan en nergens zie je dan ook meer vreugde in (atletiek)sport dan tijdens deze ochtend bij de 400 kids.

Natascha Bruers (midden op de foto) en Wouter Schelvis (links) van AV SPRINT, ontvangen de Atletiekbokaal tijdens de Dag van de Atletiek uit handen van Jan Markink (rechts), voorzitter Atletiekunie. Natascha is de initiatiefnemer van 26 jaar geleden en speelt nog steeds een rol bij AV SPRINT en Special Olympics. Wouter Schelvis zet zich ook al langere tijd in voor deze doelgroepen.

LVH03859 Lars van Hoeven

Zet je zaterdag 29 maart 2025 alvast in je eigen agenda en op de agenda van jouw club?