Trainerslicentie aanvragen

Vorige

Hoe vraag ik de trainerslicentie aan?

Bekijk de handleiding over het aanvragen of verlengen van een trainerslicentie of om je licentiepunten in te zien.

Toelichting
Om een trainerslicentie aan te vragen moet je, via een atletiekvereniging of een aangesloten loopgroep, lid zijn van de Atletiekunie en je moet in het bezit zijn van een relevant diploma. 
 
Diploma Atletiekunie
Op basis van een diploma van de Atletiekunie kun je een trainerslicentie aanvragen.

Geen diploma Atletiekunie
Op basis van een diploma van een andere organisatie kun je in sommige situaties een trainerslicentie aanvragen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met opleidingen

Periode
Je kunt een trainerslicentie aanvragen tot twee jaar na datum van afgifte van het diploma. Indien jouw diploma op het moment van aanvragen van de trainerslicentie langer dan twee jaar geleden is behaald, wordt een voorwaardelijke trainerslicentie afgegeven. Een voorwaardelijke trainerslicentie kan na vier jaar worden omgezet in een definitieve trainerslicentie als in de betreffende vier jaar voldoende licentiepunten zijn behaald.

Licentiesysteem
Uitgebreide informatie over het licentiesysteem vind je in het Licentiereglement.

Kosten
De kosten voor een trainerslicentie zijn € 47,50 voor 4 jaar. Nadat de aanvraag voor een trainerslicentie is afgehandeld ontvang je een bevestiging en een separate mail met de factuur. De factuur kun je eenvoudig betalen via de toegevoegde betaallink (iDEAL) of middels een eigen overboeking o.v.v. het factuurnummer.